Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kapros tökfőzelék cukkinifasírttal

default user icon

Hozzávalók

  • A cukkinifasírthoz:
  • 40 dkg salátacukkini
  • 6 dkg zabpehely(apró szemű)
  • 1 db tojás
  • bors
  • A sütéshez:
  • olaj
  • A tökfőzelékhez:
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 ek olaj
  • 1 kg tök (gyalult)
  • bors
  • 2 ek liszt (teljes kiőrlésű)
  • 2 ek ecet (10%-os)
  • 1 csokor kapor

Elkészítés

    1. A fasírthoz a cukkinit megmossuk, a végeit levágjuk, a többit tálba reszeljük. Sózzuk, 30 percig pihentetjük. Kinyomkodjuk belőle a felesleges nedvességet, majd összedolgozzuk a zabpehellyel, a tojással, valamint egy kevés sóval és borssal.
    2. A főzelékhez a hagymát meghámozunk, finomra vágunk. Megfonnyasztjuk a felforrósított olajon. Hozzáadjuk a tököt, 4 dl vizet, majd sózzuk, borsozzuk. Felforraljuk, majd mérsékeljük a hőt, és kis lángon főzzük 15 percig.
    3. Közben felforrósítunk egy kevés olajat egy serpenyőben, kis kupacokat adagolunk bele a cukkinis masszából, majd lelapítjuk őket, és mindkét oldalukat aranyszínűre sütjük. Kimerünk a főzelékből 3 merőkanálnyit, hozzáadjuk a lisztet, és botmixerrel pürésítjük. Visszaöntjük a főzelékbe, még néhány percig főzzük. Végül az ecettel és a finomra vágott kaporral ízesítjük. 

    Iklódi Dóra további receptjeit itt találod! >>> 

    KAPROS TÖKFŐZELÉK VIRSLIVEL>>> 

    TÖKFŐZELÉK RÁNTÁS NÉLKÜL>>> 

Megjegyzés

"Bár nincs mindenkinek szép emléke a menzás kapros tökfőzelékről, érdemes még egy esélyt adni neki, és elkészíteni egészséges verzióban! Egy friss, nyári fogást kapunk, a főzőtök szénhidrát tartalmát pedig még számolnunk sem kell a 160 grammos diétában."
Egy adag: 275 kcal
(Iklódi Dóra, gasztroblogger)

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin