Elkészítés: A hagymát apróra vágom, olajon megpárolom, hozzáteszem a paprikát, adok hozzá egy kis vizet. Mikor a hagymáról a víz elfőtt, beleteszem az edénybe a tököt (én a fagyasztóból vettem ki, kellett kis idő, míg kiolvadt), felengedem vízzel, és főzöm. Közben sózom, borsozom, ételízesítővel meghintem ízlés szerint, és adok hozzá 2 evőkanál ajvárt. Közben az apróra vágott kaprot is hozzáadom, és elkészítem a habarást a lisztből és a tejfölből, nekem egy kis tejet is kellett hozzátennem.
Mikor megfőtt a tök, hozzákeverem a habarást, de előtte hőkiegyenlítést végzek (a forró léből teszek a habaráshoz, hogy nagyjából egyforma hőmérsékletűek legyenek, és a tejföl ne kapjon össze). Kicsit még főzöm, kevergetem, és máris tálalom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre