Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kapros tökfasírt mártással spagettiágyon (súlykontroll)

60 perc
bonyolult
olcsó
2 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 2 adaghoz:
  • 6 dkg durum spagetti tészta
  • 40 dkg nyers tök
  • 6 dkg zabpehely
  • 2 evőkanál zabliszt
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál darált pirospaprika
  • bors
  • petrezselyem
  • kapor
  • majoranna ízlés szerint
  • A mártáshoz:
  • 1 dl natúr joghurt
  • 1 kis csokor kapor
  • bors
  • bazsalikom ízlés szerint

Elkészítés

Elkészítés: A tököt megpucoljuk, finom lyukú reszelőn lereszeljük, és a zabpehellyel összekeverjük. Hagyjuk állni min. 20-30 percet. Utána beleaprítjuk a hagymákat és a fűszereket, majd kb. 2 evőkanálnyi zabliszttel sűrítjük.

Kis lapos fasírtokat formázunk belőlük, ebből a mennyiségből kb. 16 db lesz. Sütőpapírral bélelt tepsiben 200 fokon kb. 15-20 perc alatt megsütjük.

A tésztát a szokásos módon forró sós vízben kifőzzük, leszűrjük.

A joghurtot a sóval, borsal elkeverjük, a kaprot és a bazsalikomot felaprítjuk és hozzáadjuk.

Tálaláskor ezzel locsoljuk le a spagetti tésztánkat és a fasírtokat.

Megjegyzés

Nagyon finom, laktató étel.

A recept minden szakaszban úgy fogyasztható, hogy akik az első szakaszban járnak, ők spagetti nélkül egyék. - Husika120

Ezek is érdekelhetnek

Friss