Elkészítés: A hagymát apróra vágva kevés zsiradékon megfonnyasztom, megsózom. A megmosott, átvizsgált, szükség szerint darabokra vágott zúzát hozzátéve fehéredésig pirítom. Beleöntöm a bort, és a felaprított paprikát, paradicsomot is hozzáteszem. Annyi vízzel öntöm fel, hogy ellepje, majd fedő alatt főzöm.
Mikor a zúza megpuhult (addigra a hagyma, paprika, paradicsom is szétfő), kevés főzőlevet kivéve, azt a tejszínnel és kevés liszttel csomómentesre keverem, és enyhén behabarom.A zúzott fokhagymát és a finomra vágott kaprot is hozzátéve meghintem őrölt paprikával, majd felforralom. Frissen őrölt borsot adok hozzá, és tálalom.
Galuskát vagy pirított házi tarhonyát, salátát adok mellé.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre