Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kapros-tejszínes zúzapaprikás

90 perc
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A hagymát apróra vágva kevés zsiradékon megfonnyasztom, megsózom. A megmosott, átvizsgált, szükség szerint darabokra vágott zúzát hozzátéve fehéredésig pirítom. Beleöntöm a bort, és a felaprított paprikát, paradicsomot is hozzáteszem. Annyi vízzel öntöm fel, hogy ellepje, majd fedő alatt főzöm.

Mikor a zúza megpuhult (addigra a hagyma, paprika, paradicsom is szétfő), kevés főzőlevet kivéve, azt a tejszínnel és kevés liszttel csomómentesre keverem, és enyhén behabarom.A zúzott fokhagymát és a finomra vágott kaprot is hozzátéve meghintem őrölt paprikával, majd felforralom. Frissen őrölt borsot adok hozzá, és tálalom.

Galuskát vagy pirított házi tarhonyát, salátát adok mellé.

Megjegyzés

Bográcsban is elkészíthető étel, a mennyiségeket ki-ki saját edénye és a vendégül látni kívánt személyekhez igazíthatja. Ez a mennyiség, 4-6 fő vendégül látásához elegendő. Minden bográcsos ételhez ajánlom a száraz fehér- vagy vörösbor használatát. Mire az étel elkészül, az alkoholtartalom elpárolog, a bor savtartalma viszont segít a hagyma szétfőzésében, az esetleges leragadások feloldásában, nem utolsó sorban kitűnő ízt kölcsönöz ételünknek. - hajduistvan

Ezek is érdekelhetnek

Friss