Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kapros-tejszínes tökfőzelék

30 perc
egyszerű
olcsó

Elkészítés

Elkészítés: Olajon megfonnyasztom a kockára vágott hagymát, a végén rányomom a fokhagymát, hozzáadom a darabolt paprikát, a kaprot, a gyalult tököt, s öntök rá kevés vizet. (A tök is ereszt magából vizet, mivel nem nyomkodtam ki.) Fűszerezem ételízesítővel, borssal, pirospaprikával, csepegtetek rá kevés citromot. (Aki édesen szereti, tehet bele egy kevés cukrot.) Beleteszem a kockára vágott paradicsomot.

Amikor már majdnem készre főtt, adok hozzá tejet, s beleöntöm a tejszínt (melyben előzőleg elkevertem egy kevés lisztet). Felforralom.

Tálaláskor adok hozzá sült oldalast, melynek szaftjából csepegtetek a főzelékre is, s 1 kanál tejfölt is teszek rá. Lehet díszíteni egy friss kaporral, pirospaprikával.

Ezek is érdekelhetnek