Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kapros-tejszínes tökfőzelék sült párizsival és tükörtojással

30 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A hagymát és a fokhagymát aprítom, a tökből a magokat eltávolítom, a tököt legyalulom.

Olajon megfonnyasztom a hagymát és a fokhagymát, hozzáadom a gyalult tököt, a kaprot, öntök rá kevés vizet. Sózom, borsozom, adok hozzá egy kevés ecetet, cukrot. Főzöm. Amikor már puha, szórok rá lisztet, s locsolok bele tejszínt.

Egy serpenyőben kevés olajon megsütöm a párizsiszeleteket és a tükörtojásokat.

Tálaláskor a tányérra teszem a tökfőzeléket, rá a párizsit és a tükörtojást.

Ezek is érdekelhetnek

Friss