Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kapros, tejszínes halleves

90 perc
bonyolult
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • 2 kg hal, belsőség, ikra (bármilyen)
  • 2 fej vörös hagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehér répa
  • 2 dl főző tejszín
  • 1 db citrom
  • 4/5 gerezd fokhagyma
  • 3 db babérlevél
  • 1 csomag petrezselyem
  • 1 csomag friss kapor
  • só,
  • bors

Elkészítés

  1. A halat lefilézzük, a filéket felkockázzuk, a belsőségekkel együtt besózzuk, és hűtőbe tesszük. A hal fejét, gerincét lobogó sós vízben főzzük másfél két órán keresztül. A vízből a csontokat kivesszük, majd  megvárjuk amíg kihül, és a húst is leszedjük róla.
  2. Amíg fő a halcsont, egy evőkanál zsíron megdinszteljük az apróra vágott hagymát, a sárgarépát és a fehér répát. Ezután felöntjük a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a zúzott fokhagymát, a babérlevelet, és félpuhára pároljuk. Ha ezzel megvagyunk, kivesszük a halkockákat és a belsőséget a hűtőből, és a halcsontról leszedett hússal, és a tejszínes alappal együtt visszatesszük az alaplébe, belevágjuk a petrezselymet és 10 percig forraljuk.
  3. Mután hagyjuk kicsit kihülni, belecsavarjuk a citrom felét, a másik felét pedig felkarikázva beletesszük a levesbe. Végül tökmagolajban pirított krutonnal tálaljuk.

AZ EREDETI HALÁSZLÉ RECEPT >>> 

VELENCEI HALÁSZLÉ >>> 

AZ EREDETI SZEGEDI HALÁSZLÉ (SZÖGEDI) >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss