Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kapros-tejszínes csirkemell egyszerűen

default user icon

Hozzávalók

  • 70 dkg csirkemell
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 ek vaj
  • bors
  • csirkefűszersó
  • őrölt szerecsendió
  • 4 ek liszt (csapott)
  • 1/2 db kígyóuborka
  • 1 csomag kapor
  • 5 dl húslevesalaplé
  • 30 dkg habtejszín

Elkészítés

    1. A csirkemellet megmossuk, szárazra töröljük, majd csíkokra szeleteljük. A hagymákat apróra vágjuk, és a vajon megdinszteljük. A csirkemellet megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk a fűszersóval és 1-2 csipet szerecsendióval.
    2. A húst ezután hozzáadjuk a hagymához, átkeverjük, majd megszórjuk a liszttel, és közepes lángon puhára pároljuk. Időnként megkeverjük. Közben felcsíkozzuk az uborkát, a kaprot leszedjük a száráról, és apróra vágjuk.
    3. Ha a csirkemell megpuhult, hozzákeverjük a kígyóuborkát és a kaprot, de már nem sütjük tovább.
    4. Hozzáöntjük a húslevesalapot, és pár perc után a tejszínt is. Ezután addig főzzük közepes lángon, amíg a mártás sűrű nem lesz (ne főzzük túl, nehogy szétfőjön az uborka). Rizzsel, tésztával vagy burgonyakrokettel tálaljuk.

      Még több recept csirkemellel >>> 

      Kapros finomságok >>> 

      Tejszínes receptek >>> 

Megjegyzés

Mi szeretjük jó kaprosan, de a mennyisége ízlés szerint variálható.

Nine
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin