Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Kapros tejszínes csirkemell egyszerűen

default user icon

Hozzávalók

  • 70 dkg csirkemell
  • 2 kis fej hagyma
  • só vagy fűszersó
  • bors
  • csirkefűszer
  • őrölt szerecsendió
  • 4 csapott evőkanál liszt
  • vaj vagy olaj (a sütéshez)
  • 5 dl húsleves alaplé
  • 30 dkg habtejszín
  • 1 csomag kapor
  • 1/2 kígyóuborka

Elkészítés

    1. A csirkemelleket megmossuk, letörölgetjük, majd csíkokra szeleteljük. A hagymákat apróra vágjuk, és 2 ek vajon megdinszteljük. A csirkemellet ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük, megszórjuk csirkefűszerrel, és 1-2 csipet szerecsendióval.
    2. A húst ezután hozzáadjuk a hagymához, átkeverjük, majd megszórjuk a liszttel, és közepes lángon puhára pároljuk. Időnként megkeverjük. Közben felcsíkozzuk az uborkát, a kaprot leválasztjuk a száráról és apróra vágjuk.
    3. Egy másik edényben 5 dl vizet melegítünk, feloldunk benne 1 tyúkhúsleves kockát. Ha a csirkemell puha, hozzákeverjük a kígyóuborkát és a kaprot, de már nem sütjük tovább.
    4. Hozzáöntjük a húsleves alapot, pár perc után pedig a tejszínt. Ezután addig főzzük közepes lángon, míg a mártás sűrű nem lesz (ne főzzük túl, nehogy szétfőjön az uborka). Tökéletes rizzsel, tésztával vagy burgonyakrokettel.

Megjegyzés

Mi szeretjük jó kaprosan, de a mennyisége ízlés szerint variálható.

Nine
Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm
Hirdetes

Hasonló Receptek

Magazin

Hirdetes
Hirdetes