A csirkemellet megmossuk, szárazra töröljük, majd csíkokra szeleteljük. A hagymákat apróra vágjuk, és a vajon megdinszteljük. A csirkemellet megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk a fűszersóval és 1-2 csipet szerecsendióval.
A húst ezután hozzáadjuk a hagymához, átkeverjük, majd megszórjuk a liszttel, és közepes lángon puhára pároljuk. Időnként megkeverjük. Közben felcsíkozzuk az uborkát, a kaprot leszedjük a száráról, és apróra vágjuk.
Ha a csirkemell megpuhult, hozzákeverjük a kígyóuborkát és a kaprot, de már nem sütjük tovább.
Hozzáöntjük a húslevesalapot, és pár perc után a tejszínt is. Ezután addig főzzük közepes lángon, amíg a mártás sűrű nem lesz (ne főzzük túl, nehogy szétfőjön az uborka). Rizzsel, tésztával vagy burgonyakrokettel tálaljuk.