Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kapros-tejszínes bárányraguleves recept

5/5
Kapros-tejszínes bárányraguleves recept

Hozzávalók

  • 40 dkg báránycomb
  • 20 dkg nagyszemű bab
  • 1 fej hagyma
  • 4 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 1/2 fej karalábé
  • 1/2 pici fej zeller
  • 2-2 szál zeller és petrezselyemzöld
  • 1 csokor kapor, ill. 2 evőkanálnyi aprított, fagyasztott
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 dl jó fajta, száraz fehérbor
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy evőkanál kacsazsír
  • 1 mokkáskanál őrölt kömény
  • bors
  • 1,2 l víz

Elkészítés

    A babot hideg vízbe áztatom legalább 4 órára. A hagymát és fokhagymát apróra vágom és a kacsazsíron üvegesre párolom, majd ráteszem a felkockázott bárányhúst, megborsozom, megsózom, hozzáadom a köményt. Kissé megpirítom, majd hozzáadom a felaprított zöldségeket, és a hússal együtt pirítom tovább, majd felöntöm 1 dl, jó minőségű, száraz fehérborral, és így párolom kicsit, mielőtt felöntöm vízzel.

    Miután a hús félig megpuhult, hozzáadom a beáztatott, lecsepegtetett babot és így főzöm míg megpuhul a hús is és a többi hozzávaló, végül hozzáadom a tejszínt, a felaprított kaprot, ha szükséges teszek hozzá még sót és borsot és az egészet összeforralom.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin