A babot hideg vízbe áztatom legalább 4 órára. A hagymát és fokhagymát apróra vágom és a kacsazsíron üvegesre párolom, majd ráteszem a felkockázott bárányhúst, megborsozom, megsózom, hozzáadom a köményt. Kissé megpirítom, majd hozzáadom a felaprított zöldségeket, és a hússal együtt pirítom tovább, majd felöntöm 1 dl, jó minőségű, száraz fehérborral, és így párolom kicsit, mielőtt felöntöm vízzel.
Miután a hús félig megpuhult, hozzáadom a beáztatott, lecsepegtetett babot és így főzöm míg megpuhul a hús is és a többi hozzávaló, végül hozzáadom a tejszínt, a felaprított kaprot, ha szükséges teszek hozzá még sót és borsot és az egészet összeforralom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre