Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kapros-tejfölös mártogatós

default user icon

Hozzávalók

  • 1 szál póréhagyma
  • 3 szál újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db citrom (reszelt héja és leve)
  • 1,5 ek olívaolaj
  • 30 dkg tejföl
  • 20 dkg ricotta
  • 2 ek kapor
  • 2 ek citromfűlevél
  • zöldségek tetszés szerint (pl. sárgarépa, uborka, szárzeller, paprika)

Elkészítés

    1. A megtisztított póré és újhagyma fehér részét vékonyan felszeleteljük. Az újhagyma zöldjét külön felkarikázzuk, a meghámozott fokhagymát finomra vágjuk. A forró vízzel lemosott citrom héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk.
    2. A lábosban felhevített olívaolajon a pórét, az újhagyma fehér részét, a fokhagymát és a citromhéjat kevergetve pároljuk 3 percig. Ezután hozzáadjuk a citromlé felét, valamint az újhagyma zöldjét, és beforraljuk a felére. A tűzről levéve hűlni hagyjuk 15 percig, majd összeforgatjuk a tejföllel, a ricottával, a maradék citromlével és ízlés szerint sóval.
    3. A kaprot és a citromfüvet néhány levélke kivételével finomra vágjuk, majd a tejfölbe forgatjuk. A mártogatóst megsózzuk és tálkába merjük. A félretett zöldfűszerekkel díszítjük, és a rudakra vágott nyers zöldséggel kínáljuk.

    Mártogatós receptek >>>  

    Kapros receptek >>> 


  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin