Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kapros spárgaleves halgombóccal

45 perc
egyszerű
költséges
2 adag
Hozzávalók
  • A halgombóchoz:
  • 1 db tonhalkonzerv (sós lében)
  • 1 db tojás (nagy)
  • 3-4 ek zsemlemorzsa
  • őrölt színes bors
  • 1 l víz
  • 1 ek ételízesítő
  • A leveshez:
  • 1 csomag spárga (zöld)
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 csokor kapor
  • őrölt színes bors
  • csipet szerecsendió
  • 2 dl tejföl
  • 2 dl főzőtejszín (sűrű főzőkrém)
  • 3 dkg vaj
  • 1 ek olívaolaj
  • a halgombóc főzőleve

Elkészítés

  1. A tonhalat egy tesszük szűrőbe és alaposan lecsepegtetjük. Ezután villával összetörjük, majd megsózzuk, -borsozzuk, hozzáadjuk a tojást és összekeverjük. Hozzáadunk annyi zsemlemorzsát, hogy a massza összeálljon, majd kisebb gombócokat formázunk belőle.
  2. A vízbe tesszük az ételízesítőt, felforraljuk, majd belehelyezzük a halgombócokat, mérsékeljük a hőfokot, és 3-4 percig főzzük. Ezután szűrőkanállal kiszedjük, és melegen tartjuk.
  3. A spárgát meghajlítjuk, majd letörjük a fás részeit, és félretesszük azokat az alapléhez. A spárgabimbókat is levágjuk, félretesszük, a szárrészét pedig fel kisebb darabokra végjuk.
  4. A hagymát megpucoljuk, majd apróra vágjuk. A kaprot szintén apróra vágjuk. Egy edényben felhevítjük a vajat és az olajat, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és üvegesre pároljuk.
  5. Ezután hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott spárgát és a letört, félretett szárrészt. Megszórjuk a kaporral, összekeverjük, majd felöntjük a halgombóc főzőlevével. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd főzzük puhára.
  6. Ezután hozzáadjuk a félretett spárgabimbót, és további pár percig főzzük, hogy a bimbó része is megpuhuljon. Ezután kiszedjük a levesből a bimbókat, félretesszük, majd eltávolítjuk a vastagabb, fásabb szárrészt is.
  7. A leveshez hozzáadjuk a tejfölt és a tejszínt, majd összeturmixoljuk, végül pedig egy szűrőn átpasszírozzuk, hogy szép selymes legyen. Ezután visszatesszük a levesbe a félretett bimbókat és a halgombócot, majd forráspontig melegítjük, de főzni már nem kell.
  8. Tálaláskor a levest és a halgombócot tányérba szedjük. Ízlés szerint apróra vágott kaporral is megszórhatjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss