Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kapros-rizses lecsó

default user icon

Hozzávalók

  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2-3 db lecsó paprika
  • 4 db paradicsom
  • 1 db kisebb cukkini
  • 1 dl passzírozott paradicsom
  • 1 tk piros paprika
  • frissen őrölt bors
  • 1/2 csokor kapor
  • néhány szál friss kakukkfű
  • 10 dkg jázmin rizs

Elkészítés

    1. A megtisztított, felkockázott vörös-, és fokhagymát megpároljuk egy nagyobb, mélyebb serpenyőben, megszórjuk a pirospaprikával, elkeverjük. Hozzáadjuk a megmosott, felkarikázott paprikát és cukkinit, hozzáöntünk egy pici vizet és pár percig pároljuk.
    2. Utána hozzáadjuk a szeletelt paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, rászórjuk az aprított kaprot és fűszerezzük még friss kakukkfű ágakkal és összefőzzük az egészet.
    3.  Közben a rizst másfélszeres mennyiségű, enyhén sós vízben megfőzzük, majd a kész lecsóhoz keverjük. Tálalás előtt a kakukkfű ágakat kivesszük belőle. Kínáljunk mellé ízlés szerint pékárut.

    Videó! Így készítheted el a kapros rizses lecsót! >>> 

    AMI NÉLKÜL NINCSEN NYÁR: LECSÓ FÜSTÖLT KOLBÁSSZAL >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin