Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kapros rántott tök

default user icon
2 5/5

Hozzávalók

 • Hozzávalók:
 • 1 db friss, zsenge tök
 • 1 csokor kapor
 • liszt, tojás, zsemlemorzsa a panírozáshoz
 • olaj a sütéshez

Elkészítés

  Elkészítés: A tököt meghámozom, két végét levágom, egy kanállal a belső, magos részét kikaparom, majd centis szeletekre felvágom, besózom. A kaprot finomra vágom, bedörzsölöm vele a gyengén kinyomkodott tökkarikákat.

  Szokásos módon (liszt, tojás, zsemlemorzsa) panírozom, forró olajban aranybarnára sütöm, papírtörlőre szedem.

  Frissen tetszés szerinti körettel tálalom, ebben a nagy melegben leginkább valamilyen hűsítő friss salátát ajánlok hozzá.

Megjegyzés

Könnyű, egyszerű és gyorsan elkészíthető nyári ebéd vagy vacsora.

Nanasnani
 • Kinyomtatom
 • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Nanasnani
Kedves Zsuzsa! Nagyon köszönöm dicsérő soraid, igazán nem szolgáltam rá ilyen felmagasztalásra, de nem tagadom jólesik! A panír valóban nagyon könnyen elválik a tökkarikáktól ennek az ételnek az esetében, gondolom ez leginkább azért fordulhat elő, mert a tök síkos nedvességet ereszt ki magából folyamatosan. Sütés közben nekem nem szokott leválni, de tálaláskor előfordul, mindez azonban az ízén nem változtat. Nem sokcsillagos luxus éttermek vendégeinek főzök, hanem önmagunknak, a családnak, barátoknak - ők ezt általában észre sem veszi, nem kritizálják. Néhány tippem azért van. Lisztbe forgatás előtt papírtörlővel a tököt a lehető legjobban leszárítom, a lisztbe nem csupán gyorsan beleforgatom mint egy szelet karajt, hanem hagyom benne tovább állni, sőt többször is átfordítom, akár kézzel is rátapicskolom a fehér anyagot. Utána gyorsan a tojás, a prézli és már mehet is a forró olajba, ahol szintén nagyon óvatosan bánok vele. elég egyszer megfordítani és pillanatok alatt megsül. Forgatáskor nem szúrom bele a villát (kivétel a végei), hanem a karikák belsejébe nyúlok a villával, így emelem ki az olajból is. Remélem sikerült valamelyest segítenem. Kellemes főzést, üdv Nani.
zsgal
Kedves Nanasnani, a neved számomra márkajelzés, minden recepted pontos, egyértelmű, és azt nyújtja, amit ígér. Nekem még sose okozott csalódást, viszont sokat tanultam belőlük. Roppant nagy megelégedésemre szolgálna, ha a rántott tököt is úgy tudnám útmutatásodra készíteni, mint annyi minden mást. Azért kerülöm ezt a kiváló ételt, mert nem sikerül a panírt épségben megtartani a tökön. Jó esetben csak sütés közben válik le, rosszabb napokon már a panírozás során. Hogyan marasztalod a tökön a panírt, áruld el, légy szíves. Üdvözöl híved Gál Zsuzsa

Hasonló Receptek

Magazin