Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kapros póréhagymaleves

default user icon
4.3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 70 dkg póréhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • fél csokor kapor
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 csapott evőkanál liszt
  • fél l zöldségleves kockából
  • 1 pohár 12% zsírtartalmú tejföl
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 csipet reszelt szerecsendió
  • 1/4 kávéskanál őrölt koriander

Elkészítés

    Előkészítés: A póréhagymát megtisztítjuk, megmossuk, és vékony karikákra, a fokhagymát finomra vágjuk. A kaprot leöblítjük, finomra aprítjuk.

    Elkészítés: A vajat felhevítjük, majd alacsony hőfokon 3 percig pirítjuk benne a zöldséget. Megszórjuk liszttel, kissé megpirítjuk. A zöldséglevest lassan hozzáöntjük, és csomómentesre keverjük. Felforraljuk, és fedő alatt, lassú tűzön kb. 5 percig főzzük, amíg a póréhagyma megpuhul. A tejfölhöz keverünk kevés forró levest, majd az egészet visszaöntjük a levesbe, és lassú tűzön felforraljuk (így nem csapódik ki a tejföl). A levest citromlével, sóval, borssal, szerecsendióval és korianderrel fűszerezzük. A kaprot a tetejére szórjuk.

    Munka: kb. 20 perc
    Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
    1 adag: 232 kcal

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin