Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kapros-olívás körözött

15 perc
egyszerű
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: Összegyűjt a veteményesből a spontán zöldellő, üdefriss kaprocskákat, leöblít, leszikkaszt, akkurátusan megszemlél, ha foltosat, stb. lát, szőrösszívűen eltávolít. A maradókat finoman lecsipeget a vastagabb szárakról, a bevált kisdeszkán apróbbra vág.

A túróra ráönt a tejfölt, szép tisztára kotorva a poharat. Nagyjából elegyenget, majd hosszabb villával vagy nyeles krumplitörő alkalmatossággal gusztus szerinti állagra alakít. Bele az olaj, a ketchup, a paprika, a fűszerek szájíz szerint, a juhtúrósat sózni csak feltűnően óvatosan, leginkább a művelet végén ajánlott. Végül eloszlat benne a kaprot, meóz, utánízesít, kész. Másnapig hűtőben cidriztet.

Az igluból kihalászott művet fantázia szerint lehet tálalni hidegtáli alkatrészek mellékleteként, vajjal vagy könnyű margarinnal vékonyan meghúzott, félbevágott kiflire, zsemlére, fokhagymás házikenyér karéjra, plusz ami még eszébe jut és szívesen befalatozná. Mellé ízletes a cikkezett paradicsom, a karikára vágott zöld-, sárga- vagy piroshúsú paprika is.

Megjegyzés

Személyes kedvencünk a körözött, amelyet a párom ad elő nagy precizitással és többféle variációban. Ez csak az egyik, ezért ebből ne hiányoljátok a vajat, a vörös- és fokhagymát, stb. (én a saját adagomat megleptem egy csepp Pistikével is, az illúzióm érdekében).
- Bgaboca

Ezek is érdekelhetnek

Friss