Keress receptre vagy hozzávalóra

Kapros lazacsaláta

Hozzávalók

  • 4 szelet füstölt lazac
  • 1 ek görög joghurt
  • 1 ek juhtúró
  • 2 db tanyasi tojás
  • 1/2 fej saláta
  • 1 db uborka
  • 5-6 db koktélparadicsom
  • 1 csokor kapor
  • frissen őrölt bors
  • 1 ek olívaolaj
  • 4 szelet pirított magos kifli

Elkészítés

    1. A túrót kikeverjük a joghurttal, hozzáadjuk az olívaolajat, majd az apróra vágott kaporral, borssal és kevés sóval ízesítjük. 
    2. A lazacszeletek kétharmadát megtöltjük a kapros krémmel és feltekerjük őket. A tojásokat keménye főzzük. A maradék lazacot csíkokra szeleteljük. 
    3. Egy salátátálon elrendezzük a lazacokat, a tojásokat, a felszeletelt uborkát, a salátaleveleket és a koktélparacsicsomokat.
    4. Frissen aprított kaporral megszórjuk, és a megmaradt túrós-joghurtos krémmel, valamint a pirított kiflivel tálaljuk. 

Megjegyzés

A hőségben a legfinomabb egy tál saláta. Kezdő háziasszonyok is belevághatnak a készítésébe, mert alig van vele teendő ,és azt lehet felhasználni, ami épp a hűtőben van.

BiroSari
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin