Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kapros lazacfilé

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg lazacfilé
  • 1 csokor kapor
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 3 db közepes lime
  • 2 dl extra szűz olívaolaj
  • őrölt fehérbors

Elkészítés

    Elkészítés: A lazacfilét felvágom kisujjnyi szeletekre, gyengén sózom, megszórom őrölt fehérborssal, félreteszem. A fokhagymagerezdeket fokhagymaprésen átnyomom, a kaprot apróra vágom.

    Egy nagyobb jénai tálba öntöm az olíva olajat, hozzáadom az alaposan kifacsart lime-ok levét, belekeverem az összezúzott fokhagymát és a kaprot, jól összedolgozom az egészet. Ebbe a páclébe helyezem a lazacszeleteket, fóliával letakarom, egy éjszakát a hűtőben pihentetem.

    Készítéskor egy serpenyőt felmelegítek, ebben sütöm át a pácolt lazacszeleteimet, mindkét oldalukon, omlós puhára. A serpenyőbe nem teszek külön zsiradékot, elegendő az, ami a pácléből a szeleteken maradt.

    Párolt zöldségekkel, esetleg burgonyapürével vagy hercegnőburgonyával tálalom.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin