Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kapros lazacfilé

120 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A lazacfilét felvágom kisujjnyi szeletekre, gyengén sózom, megszórom őrölt fehérborssal, félreteszem. A fokhagymagerezdeket fokhagymaprésen átnyomom, a kaprot apróra vágom.

Egy nagyobb jénai tálba öntöm az olíva olajat, hozzáadom az alaposan kifacsart lime-ok levét, belekeverem az összezúzott fokhagymát és a kaprot, jól összedolgozom az egészet. Ebbe a páclébe helyezem a lazacszeleteket, fóliával letakarom, egy éjszakát a hűtőben pihentetem.

Készítéskor egy serpenyőt felmelegítek, ebben sütöm át a pácolt lazacszeleteimet, mindkét oldalukon, omlós puhára. A serpenyőbe nem teszek külön zsiradékot, elegendő az, ami a pácléből a szeleteken maradt.

Párolt zöldségekkel, esetleg burgonyapürével vagy hercegnőburgonyával tálalom.

Ezek is érdekelhetnek