Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kapros-kukoricás lecsó

default user icon
4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 piros színű paprika
  • 1 nagy paradicsom
  • 1 csirkeleveskocka
  • 1 doboz csemege kukorica
  • 1 csokor kapor
  • 1 pár debreceni
  • 1 evőkanál margarin
  • 12 dkg rizs
  • 25 dkg mélyhűtött zöldborsó
  • 2,5 dl tej

Elkészítés

    Előkészítés: A hagymát megtisztítjuk, és apró kockára vágjuk. A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, és a húsát vékony csíkokra vágjuk. A leveskockát felforraljuk 2 és fél dl vízzel. A kukoricát felbontjuk, lecsepegtetjük a levét. A paradicsomot megmossuk, kimagozzuk, és apróra daraboljuk. A kaprot megmossuk, apróra vágjuk. A debrecenit felkarikázzuk.

    Elkészítés: A margarint nagyobb serpenyőben felforrósítjuk, beletesszük a hagymát, paprikát, és kb. 5 percig dinszteljük. Hozzáadjuk a rizst, a zöldborsót, a paradicsomot és kukorica felét, lefedjük, 10 percig lassú tűzön pároljuk. A maradék kukoricát a tejjel összeturmixoljuk, majd a rizshez adjuk, megsózzuk, borsozzuk, és további 10 percig főzzük. Hozzáadjuk a debrecenit, összekeverjük, felforraljuk, megszórjuk a kaporral, és forrón tálaljuk.

    Munka: kb. 10 perc
    Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
    1 adag: 520 kcal

Megjegyzés

Fotó: Kerekes

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin