Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kapros krumpli kuktában

30 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A krumplit meghámozom, megmosom, kockára vágom.
Kuktába teszem, egy kevés olajat rálöttyintek, megsózom, szezonban friss - máskor fagyasztott - összevágott kaprot teszek rá, összekeverem, majd lezárom a kuktát. Víz nem kell hozzá.

Gázon készítés esetén lángelosztó vaslapot teszek a kukta alá, majd a gőznyomás jelzésétől számított kb. 5 perc eltelte után lezárom a gázt, a kukta bilincsét nyitom - a gőznyomás még úgy is zárva tartja kb. 15 percig - amikor majd magától nyílik a fedél, már kész a finom omlós (parázs) kapros krumpli.

Megjegyzés

Ezzel a módszerrel én zellerzölddel is készítettem krumplit, mit mondjak, az sem utolsó, érdemes kipróbálni.

Lengyelországban evett kapros krumplit édesapám évtizedekkel ezelőtt, azóta mi is rendszeresen készítjük, és nem csak újkrumpliból, hanem egész évben kedvelt köret nálunk. - almasim

Ezek is érdekelhetnek

Friss