Keress receptre vagy hozzávalóra

Kapros juhturóval töltött medvehagymás palacsinta

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 20 dkg rizsliszt
  • 3 ek tápióka keményítő
  • csipet só
  • 4 dl tej/rizstej
  • 4 dl szódavíz
  • 1 csokor medvehagyma (felaprítva)
  • A palacsintasütéséhez:
  • kókuszzsír
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg juhtúró
  • 3 ek tejföl
  • csipet só
  • 1 csokor kapor (aprítva)
  • A tálaláshoz:
  • tejföl
  • lilahagyma

Elkészítés

    1. A tészta hozzávalóiból, kézi habverővel, csomómentes tésztát keverünk.
    2. Egy teflonbevonatos palacsintasütőt előmelegítünk, és az első palacsinta előtt, egy kevés kókuszzsírral kikenjük.
    3. A töltelék hozzávalóiból sima krémet keverünk, ezzel töltjük meg a palacsintákat, négybe hajtjuk, tepsibe rakosgatjuk, és forró sütőben átforrósítjuk. Tálaláskor tejfölt, és lilahagymát kínálunk hozzá.

     

Megjegyzés

A rizsliszt hajlamos leülni a tál aljába, ezért minden egyes palacsinta sütése előtt érdemes átkeverni a masszát.
Nem érdemes pirosra sütni a palacsintákat, mert akkor kiszáradnak.

Tökéletes ízharmoniát biztosított a kapor-juhtúró-medvehagyma. Aki gondolt a medvehagyma mentes télre és fagyasztott le pár csokorral, már most kipróbálhatja, a többiek tavaszig mentség el a receptet! Gluténmentes, de aki nem diétázik hagyományos palacsintával is készítheti.

scarlett69
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Hasonló Receptek

Magazin