A tészta hozzávalóiból, kézi habverővel, csomómentes tésztát keverünk.
Egy teflonbevonatos palacsintasütőt előmelegítünk, és az első palacsinta előtt, egy kevés kókuszzsírral kikenjük.
A töltelék hozzávalóiból sima krémet keverünk, ezzel töltjük meg a palacsintákat, négybe hajtjuk, tepsibe rakosgatjuk, és forró sütőben átforrósítjuk. Tálaláskor tejfölt, és lilahagymát kínálunk hozzá.
A rizsliszt hajlamos leülni a tál aljába, ezért minden egyes palacsinta sütése előtt érdemes átkeverni a masszát.
Nem érdemes pirosra sütni a palacsintákat, mert akkor kiszáradnak.
Tökéletes ízharmoniát biztosított a kapor-juhtúró-medvehagyma. Aki gondolt a medvehagyma mentes télre és fagyasztott le pár csokorral, már most kipróbálhatja, a többiek tavaszig mentség el a receptet! Gluténmentes, de aki nem diétázik hagyományos palacsintával is készítheti. - scarlett69
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!