Elkészítés: A szalonnát apró kockákra vágjuk, kisütjük a zsírját, majd a kisült pörcöket kivesszük egy kevés zsírral, és meleg helyen tartjuk tálalásig. Közben a krumplit lereszeljük, és annyi lisztet adunk hozzá, amennyit felvesz - tojást nem! -, hogy könnyű galuskatészta állagú legyen. A forrásban lévő vízbe beleszaggatjuk a tésztát, és egy kicsit tovább főzzük, mint a normál galuskát. Hirtelen leöblítjük, és szűrőn tartjuk. Közben a füstölt szalonna megmaradt zsírját felmelegítjük, hozzáadjuk a tejfölt és juhtúrót. Ebből egy meleg, csomómentes masszát kell kapnunk. Ezt a masszát összekeverjük a lecsorgatott sztrapacskatésztával, megszórjuk bőven az apróra vágott kaporral, meglocsoljuk a maradék zsírral, és a tetejére szórjuk az összes kisült pörcöt. Forrón tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre