Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kapros húsgombócleves

45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A rizst annyi vízzel öntjük le, hogy ellepje, és addig főzzük, amíg a levét magába szívta. Ekkor a tűzről levéve a darált hússal, a tojással, sóval, borssal összedolgozzuk.

A vaj feléből a liszttel világos rántást készítünk, belekeverjük a finomra vágott kaprot (amiből 1 evőkanálnyit tegyünk félre), 1,5 liter vízzel felöntjük. Sóval vagy leveskockával ízesítjük, felforraljuk. Ekkor főzzük bele az apró húsgombócokat, és fedő alatt, kis lángon, a leves alját időnként felkavarva megfőzzük.

A vaj másik felén megpároljuk a megtisztított, felszeletelt, sóval, borssal fűszerezett gombát, majd a kész leveshez adjuk. Tálaláskor tejföllel, citromlével és a félretett friss kaporral ízesítjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss