Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kapros húsgombóc

60 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A riszt a csomagoláson található útmutatás szerint előfőzzük, majd hűlni hagyjuk. A kaprot és a hagymát felaprítjuk. A tojást és a rizst a darált húshoz adjuk, és ízesítjük a sóval, a borrsal, valamint a pirospaprikával. Az egészet összegyúrjuk, és vizes kézzel kis gombócokat formázunk belőle. 
  2. A kaprot egy lábasba tesszük, majd belerakjuk a húsgombócokat, megsózzuk, megborsozzuk, és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Lassú tűzön puhára főzzük. 
  3. Amíg főnek a húsgombócok, elkészítjük a habarást. A tejfölt kikeverjük 1 dl hideg vízzel és a liszttel vagy a keményítővel. Keveset merünk a húsgombócok levéből, és a habaráshoz adjuk, hogy kiegyenlítsük a hőt. Az egészet csomómentesre keverjük. 
  4. Amikor megfőttek a húsgombócok, kivesszük őket a lábasból, és így habarjuk be a mártást. A habarást a forrásban lévő alapléhez öntjük, gyors mozdulatokkal összekeverjük, és felforraljuk. Visszarakjuk a gombócokat, és az egészet összerottyanjtuk. Végül cukorral és ecettel ízesítjük. 

Megjegyzés

A kapor csodálatos ízvilágot kölcsönöz az ételeknek. - Szekeres Lajosné Klári

Ezek is érdekelhetnek

Friss