Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kapros gombócleves

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 fej hagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 30 dkg zöldbab
  • 50 dkg darált hús
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 csapott evőkanál szárított zöldségkeverék
  • 1 leveskocka
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 csokor kapor
  • ecet
  • bors

Elkészítés

    Elkészítés: A darált húshoz hozzákeverjük a tojást, a sót, a borsot, a reszelt fokhagymát, a zöldségkeveréket és annyi morzsát, hogy formázható masszát kapjunk. Kis gombócokat formálunk belőle.

    A hagymát apróra vágjuk, majd az olajon megpároljuk, ekkor rátesszük a szeletelt répát, és tovább pirítjuk. Felöntjük 2 liter vízzel, dobunk bele leveskockát, ízesítjük sóval, és hagyjuk felforrni.

    Mikor felforrt, beletesszük a gombócokat, majd mikor újra felforr, a zöldbabot is hozzátesszük.

    Amikor minden megfőtt, liszttel elkevert tejföllel behabarjuk a levest.
    A kaprot felaprítjuk, és a levesbe szórjuk, majd ecettel ízlés szerint savanyítjuk. Rottyantunk egyet rajta és már tálalhatjuk is.

Megjegyzés

Rendkívül könnyű, szinte frissítő leves.

esztiklock
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

pistuc
Rendben, köszi!
esztiklock
Kizárólag friss kaporból Pistuc!
pistuc
Kapor- és darálthús-fetisisztaként ez nekem is kötelező darab. :)

Hasonló Receptek

Magazin