Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kapros cukkinitócsni ropogós sonkával

default user icon

Hozzávalók

  • 1/2 csokor kapor 
  • 50 dkg cukkini
  • 40 dkg burgonya
  • 1 fej hagyma
  • 2 ek étkezési keményítő
  • 1 db tojás
  • bors
  • 5-6 ek olaj (+ a kenéshez)
  • 8 szelet sonka
  • 5 dkg feta sajt

Elkészítés

    1. A kapor lecsipkedett levélkéit egy kevés kivételével finomra aprítjuk. A cukkinit és a meghámozott burgonyát durvára reszeljük. Hozzáadjuk a finomra reszelt hagymát, majd összekeverjük a kaporral, a keményítővel és a tojással. Sóval, borssal ízesítjük.
    2. A masszából 8 db kb. 9 cm átmérőjű lepényt formázunk, és a tapadásmentes serpenyőben felhevített olajon több adagban, közepes hőfokon megsütjük. Az elkészült tócsnikat melegen tartjuk.
    3. Egy másik serpenyőt vékonyan kikenünk olajjal, és felhevítjük. Belehelyezzük a félbevágott sonkaszeleteket, és mindkét oldalukat ropogósra sütjük kb. 1 perc alatt. A tócsnikat tányérokra szedjük, és rátesszük a sonkát. Rámorzsoljuk a feta sajtot, megszórjuk törött borssal, és a félretett kaporral díszítjük.

    Rengeteg kapros receptet itt találsz! 

    Tudj meg mindent a kaporról. 

Megjegyzés

Recept és fotó: Consorcio del Jamón Serrano Españo / Trendxpress

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin