Elkészítés: A hús kisujjnyi csíkokra daraboljuk, sózzuk, borsozzuk, 2 evőkanál citromlével, 2 evőkanál olajjal összeforgatjuk, kb. 1 órát pihentetjük. A szalonnát vékony csíkokra, a vöröshagymát és fokhagymát finomra aprítjuk.
A szalonnát lassan kiolvasztjuk, zsírját kisütjük, és megdinszteljük benne a vöröshagymát. A húst benne a fokhagymával folytonos kevergetéssel magas hőfokon fehéredésig pirítjuk. Fűszerezzük, saját levében, lefedve kb. 15 percig pároljuk.
A gombát közben lapokra szeleteljük, a csirkemájat daraboljuk, majd együtt hozzáadjuk a húshoz, fűszerezzük, és kb. 15 percig együtt pároljuk.
A tejszínt és tejfölt a liszttel és kb.1 dl vízzel kikeverjük, belekeverjük a raguba, a kaporral és mustárral kiforraljuk.
Tálalhatjuk különféle főtt tésztákkal, párolt rizzsel ízlés szerint.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre