Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kapros burgonyasaláta

default user icon

Hozzávalók

  • 80 dkg burgonya
  • 1 fej lila hagyma
  • 2 csokor kapor
  • 3 ek fehérborecet
  • 1 csipet kristálycukor
  • 2 ek szőlőmagolaj
  • frissen őrölt bors
  • köménymag (elhagyható)

Elkészítés

    1. A megmosott burgonyát lobogva forró, sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, és hideg vízzel leöblítjük. Amikor kezelhetőre hűlt, meghámozzuk, és felkarikázzuk.
    2. A meghámozott lila hagymát is karikákra vágjuk. A megmosott kapor leveleit finomra aprítjuk.
    3. A burgonyát a hagymával és a kaporral együtt salátástálba tesszük.
    4. Az ecetben elkeverjünk a cukrot, majd a salátára csorgatjuk, meglocsoljuk szőlőmagolajjal, sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint.
    5. A tetejét megszórjuk száraz serpenyőben megpirított köménymaggal, majd tálalásig hűtőbe tesszük. 

      A LEGJOBB KÖRETEK: KRUMPLISALÁTA, RIZIBIZI, KUSZKUSZ, KROKETT >>> 

      Még több fogás burgonyából >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin