Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kapros báránybecsinált

MME MME
120 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag

Elkészítés

Elkészítés: A húst felöntjük vízzel, hogy ellepje. Mellérakjuk a darabolt répát, a fokhagymát és a negyedelt vöröshagymát, majd fűszerezzük, hozzáadjuk az aprított kapor felét, és fedő alatt kb 1,5 óráig főzzük. Leszűrjük, majd a húst lefejtjük a csontról, és kockára vágjuk. A mártáshoz a lisztet megfuttatjuk a margarinon, felöntjük a hús levével, belemorzsoljuk a húsleveskockát, és 3 percig forraljuk. A tűzről levéve hozzákeverjük a tojás sárgáját is, és végül a citromlével, tejföllel és a maradék kaporral ízesítjük.

Megjegyzés

Húsvétra nagyon jó főfogás. Mellé rizst vagy puliszkát tálalhatunk. - MME

Ezek is érdekelhetnek