Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kapros báránybecsinált II.

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg csontos báránycomb
  • 1 szál sárga répa
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 csokor friss kapor
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 húsleveskocka
  • 1 evőkanál citromlé
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 tojás sárgája
  • őrölt fehér bors

Elkészítés

    Elkészítés: A húst lábasba tesszük, és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Mellérakjuk a megtisztított, felaprított sárgarépát, a durvára vágott fokhagymát és a negyedelt vöröshagymát, majd sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az apróra vágott kapor felével, és fedő alatt lassú tűzön kb. 1,5 óra alatt puhára főzzük.

    Ezután leszűrjük, hagyjuk kihűlni, majd a húst lefejtjük a csontról és kockákra vágjuk.

    A mártáshoz a lisztet megfuttatjuk a felhevített vajon, majd felöntjük 4-5 dl vízzel, belemorzsoljuk a húsleveskockát, néhány percig forraljuk. A tűzről levéve hozzáadjuk a tojássárgáját is, végül citromlével, tejföllel és a maradék kaporral ízesítjük.

Megjegyzés

A receptet özv.

Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin