Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kapros bakonyi szelet

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 8 szelet sertéskaraj
  • 25 dkg gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • pirospaprika
  • 1 dl tejföl
  • 1 csokor friss kapor
  • étolaj vagy olívaolaj a sütéshez
  • 4 dkg liszt

Elkészítés

    Elkészítés: A hússzeleteket gyengén kiklopfoljuk, sózzuk, és kevés olajon megsütjük, majd kiszedjük.

    A finomra vágott hagymát a visszamaradt zsiradékban üvegesre dinszteljük. A cikkekre vágott gombát rádobjuk, megpirítjuk. Pirospaprikával meghintjük, felengedjük vízzel, sózzuk, megpároljuk. A tejfölből és lisztből habarást készítünk, ezzel besűrítjük a gombamártást. A felaprított kaporral ízesítjük a mártást, majd beletesszük az elősütött hússzeleteket, összeforraljuk.

    Galuskával tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin