Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Káposztával töltött dagadó

MME MME
Hozzávalók
  • Hozzávalók 6 személyre:
  • 1 kisebb dagadó (kb. 80 dkg)
  • 1 kg fejes káposzta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 20 dkg húsos szalonna
  • 1 mokkáskanál őrölt kömény
  • 20 dkg alma
  • 3 szál tárkony
  • 5 evőkanál olaj
  • A körethez:
  • 40 dkg brokkolirózsa
  • 3 dkg vaj
  • 1 csipet őrölt szerecsendió
  • 2 alma

Elkészítés

Előkészítés: A húst megmossuk, leszárítjuk és felszúrjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A káposztát vékonyra szeleteljük, a hagymát gorombára összevágjuk. A szalonnát kis kockákra vágjuk.

Elkészítés: A szalonnát zsírjára pirítjuk, megfuttatjuk rajta a hagymát. Megszórjuk köménymaggal, elkeverjük, majd rátesszük a káposztát, sózzuk, és 10 percen át kíméletesen pároljuk. Közben az almát meghámozzuk, húsát kis darabokra vágjuk, és a káposztához keverjük. A tárkonylevelekkel ízesítjük, és további 10 percen át pároljuk (ne legyen alatta lé a végén). Ezt a káposztát töltjük a húsba. A végét eltűzzük, sózzuk, és tepsibe tesszük. Olajat és vizet öntünk alá. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Betesszük a húst, és 70-80 percig sütjük, gyakori locsolgatás mellett. Ha szükséges, pótoljuk a vizet. A körethez a brokkolirózsákat megfőzzük, leszűrjük, majd a vaj felén sóval, borssal, szerecsendióval átforgatjuk Az almát megtisztítjuk, húsát cikkekre vágjuk, és serpenyőben, a maradék vajon megpirítjuk. A húst a szaftjával, sült almával, a párolt brokkolival kínáljuk. Burgonyapürét adhatunk még hozzá.

Megjegyzés

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
Nehézségi fok: közepes
1 adag: 630 kcal

A recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss