Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Káposztás-túrós palacsinta

45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • Palacsinta :
  • 20 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 3 dl tej
  • 2 dl szódavíz
  • 1 kis fej fejes káposzta
  • 3 ek cukor
  • Töltelékhez :
  • 50 dkg túró
  • 2-3 ek tejföl
  • őrölt kömény
  • bors
  • metélőhagyma
  • újhagyma (szára)

Elkészítés

  1. A palacsintához a lisztet a tojást az 1 teáskanál sót és a tejet csomómentesre keverjük. A masszát szódavízzel lazítjuk és félretesszük pihenni.
  2. A káposztát lereszeljük, megszórjuk 1 evőkanál sóval és hagyjuk 15 percig állni, hogy levet eresszen. Egy serpenyőben karamellizáljuk a cukrot, majd hozzáadjuk a kinyomkodott káposztát és arany színűre pirítjuk. A kihűlt káposztát hozzákeverjük a palacsintamasszához és tapadásmentes serpenyőben kisütjük.
  3. A túrót összekeverjük a tejföllel, a felkarikázott hagymával és ízesítjük, majd megtöltjük vele a palacsintákat.

SONKÁS PALACSINTA SÜTŐBEN SÜTVE >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss