Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Káposztás tésztával töltött dagadó

MME MME
Hozzávalók

Elkészítés

A káposztát lereszeljük, sózzuk és 20-30 percet állni hagyjuk. Addig sós vízben megfőzzük a tésztát. Ha kész, alaposan leöblítjük hideg vízzel, félretesszük. Az olaj felén karamellizáljuk a cukrot, majd rátesszük a kinyomott káposztát. Elkeverjük, kis vizet öntünk alá, sózzuk, borsozzuk, letakarjuk és 20 percet pároljuk. Ha elkészült, összekeverjük a tésztával, fűszerezzük, és belekeverjük a tojást is. Felszúrjuk a dagadót, de vigyázva, nehogy kiszúrjuk. A káposztástésztát beletöltjük a húsba, a nyílást összetűzzük. Tepsibe szeleteljük a tisztított hagymát, fokhagymát, paradicsomot. Melléhelyezzük a sóval, borssal, köménymaggal ízesített húst. Meglocsoljuk olajjal. Öntünk alá 2 dl vizet. Előmelegített, 160ºC-os sütőben szép barnára sütjük, közben gyakran locsolgatjuk, ha kell, pótoljuk a vizet. Amikor megsült, kivesszük a húst a tepsiből, kicsit pihentetjük. Addig átpasszírozzuk a tepsiben maradt hagymákat, paradicsomot lével együtt. Szeleteljük a húst, meglocsoljuk a szafttal, ízlés szerint tehetünk mellé párolt zöldségeket is.

Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 100-120 perc
Mennyiség: 6 adag

Megjegyzés

Fotó: Gyermelyi - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss