Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Káposztás-tepertős pogácsa

Hozzávalók

  • 1 fej fejes káposzta
  • 50 ml olaj
  • 1/2 teáskanál őrölt fekete bors
  • tengeri só
  • bors
  • 150 ml tej
  • 1/2 teáskanál kristálycukor
  • 20 g friss élesztő
  • 600 g liszt (+ a nyújtáshoz)
  • 200 g vaj
  • 2 db tojás
  • 150 g tejföl
  • 150 g töpörtyűkrém

Elkészítés

    1.

    A megtisztított, lereszelt káposztát futtassuk meg a felforrósított olajon. Sózzuk és borsozzuk meg, majd pároljuk puhára. Hagyjuk kihűlni.

    2.

    Keverjük össze a meglangyosított tejet a cukorral. Morzsoljuk bele az élesztőt, és hagyjuk felfutni.

    3.

    Keverjük össze a lisztet, a megolvasztott vajat, 1 db tojást és a tejföl t. Adjuk hozzá a töpörtyűkrémet, egy kevés sót, valamint az élesztős keveréket. A káposztából tegyünk félre egy keveset, a többit forgassuk a lisztes-élesztős keverékbe. Alaposan gyúrjuk össze, azután meleg helyen, letakarva kelesszük a tésztát 60 percig.

    4.

    Liszttel meghintett deszkán nyújtsuk ki a tésztát 3-4 mm vastagra, majd háromszor hajtsuk félbe. A tetejét kenjük meg a megmaradt, felvert tojással, majd fél cm-enként vágjuk be 1-2 mm mélyen. Pogácsaszaggatóval szaggassunk ki belőle köröket, és helyezzük mindet sütőpapírral bélelt tepsibe. Takarjuk le konyharuhával, és meleg helyen kelesszük még 30 percig. Végül süssük a 170 fokos sütőben kb. 25 percig. A félretett párolt káposztával tálaljuk.

    Fotó és styling: Csigó Zita
    Receptek, food styling: Kocsis Bálint

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin