Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Káposztás táska

MME MME
3/5
90 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 1 tojás
  • 25 dkg finomliszt
  • 25 dkg rétesliszt
  • 20 dkg margarin
  • 1 dkg élesztő
  • tej
  • 1 kávéskanál kristálycukor
  • 1 csapott teáskanál só
  • A töltelékhez:
  • 1 db 2 kg-os fejes káposzta
  • 3 evőkanál zsír
  • bors
  • cukor
  • A kenéshez:
  • 3,5 dl 20%-os tejföl

Elkészítés

Elkészítés: Kevés cukrozott tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztben elkeverjük a sót, hozzáadjuk a margarint és elmorzsoljuk. Beleütjük a tojást, belerakjuk a felfuttatott élesztőt, és annyi langyos tejjel gyúrunk tésztát, hogy rétes minőségűt kapjunk. Deszkán jól kidolgozzuk, s kettévesszük azért, hogy vékonyabbra nyújthassuk.

A káposztát lereszeljük, ízlés szerint sózzuk, fél órát állni hagyjuk, utána kinyomkodjuk. Lábasban a zsírt felolvasztjuk, rátesszük a káposztát. Ha száraz, tehetünk még hozzá zsírt, ha nem elég sós, ízesítjük. Amikor már puhul, ízlés szerint cukrozzuk és borsozzuk. Ha kész, langyosra hűtjük. (A káposztát előző nap is elkészíthetjük,
ebben az esetben a tésztára kenés előtt langyosítjuk.)

Az egyik tésztát vékonyra nyújtjuk, a káposzta felével megkenjük, s mint a rétest, felcsavarjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tetejét tejföllel megkenjük. Ugyanígy járunk el a másik fél tésztával is.

Végül a tésztát még sütés előtt 5 cm-es darabokra vágjuk, és utána megsütjük.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss