Elkészítés: Kevés cukrozott tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztben elkeverjük a sót, hozzáadjuk a margarint és elmorzsoljuk. Beleütjük a tojást, belerakjuk a felfuttatott élesztőt, és annyi langyos tejjel gyúrunk tésztát, hogy rétes minőségűt kapjunk. Deszkán jól kidolgozzuk, s kettévesszük azért, hogy vékonyabbra nyújthassuk.
A káposztát lereszeljük, ízlés szerint sózzuk, fél órát állni hagyjuk, utána kinyomkodjuk. Lábasban a zsírt felolvasztjuk, rátesszük a káposztát. Ha száraz, tehetünk még hozzá zsírt, ha nem elég sós, ízesítjük. Amikor már puhul, ízlés szerint cukrozzuk és borsozzuk. Ha kész, langyosra hűtjük. (A káposztát előző nap is elkészíthetjük,
ebben az esetben a tésztára kenés előtt langyosítjuk.)
Az egyik tésztát vékonyra nyújtjuk, a káposzta felével megkenjük, s mint a rétest, felcsavarjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tetejét tejföllel megkenjük. Ugyanígy járunk el a másik fél tésztával is.
Végül a tésztát még sütés előtt 5 cm-es darabokra vágjuk, és utána megsütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre