Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Káposztás sertésborda

default user icon
1

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 6 szelet csont nélküli rövid sertéskaraj (sertésborda)
  • 20 dkg savanyú káposzta
  • 25 dkg füstölt kolbász
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 kávéskanál pirospaprika
  • 1 evőkanál liszt
  • bors
  • kömény
  • fokhagyma
  • majoránna
  • babérlevél
  • zsír (olaj)
  • kevés húsleves (vízzel helyettesíthető)
  • tejföl

Elkészítés

    Elkészítés: A karajt felszeleteljük, kiklopfoljuk, besózzuk, és fedő alatt zsírban (olajban) puhára pároljuk.

    Közben külön edényben megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát, megszórjuk pirospaprikával, és hozzáadjuk az előre megmosott, apróra vágott savanyú káposztát. Ízlés szerint borssal, fokhagymával, majoránnával, köménnyel és babérlevéllel ízesítjük. Hozzáadjuk a karikára vágott kolbászt, és készre pároljuk. Ha a káposzta elkészült, liszttel megszórjuk, vízzel (ha van, egy kis húslevessel) felengedjük, hogy kellemes szaftja legyen.

    A húst kiszedjük a zsiradékból, a káposztához adjuk, majd az egészet összeforraljuk.

    Tálaláskor tejföllel gazdagítjuk, köretként krumplifánkkal, krokettel kínáljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

angela34
Szia!Valami finom krokett receptet küldenél nekem?Mi az a krumplifánk?Köszi!

Hasonló Receptek

Magazin