Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Káposztás-sajtos pogácsa

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 1 tojás sárgája
  • 3 dkg élesztő kis tejben felfuttatva
  • bors
  • tejföl ízlés szerint
  • reszelt sajt a tetejére
  • 50 dkg káposzta
  • kevés olaj
  • pici cukor
  • citromlé

Elkészítés

    Elkészítés: A lisztet a margarinnal, pici sóval elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojás sárgáját, a tejben felfuttatott élesztőt, és a tejföllel összegyúrjuk. Gyenge, puha tésztát kapunk, majd fél óráig pihentetjük.

    Az 50 dkg reszelt káposztát kevés olajban pici vízzel, cukorral, citromlével lassú tűzön megpirítjuk.

    A pihent, kelt tésztát vékonyra nyújtjuk, és a káposzta felével megkenjük. Ízlés szerint megszórjuk borssal. Néhányszor áthajtogatjuk. Fél órát ismét pihentetjük, majd újra kinyújtjuk, és a maradék káposztával megkenjük, picit borsozzuk.

    Fél órai pihentetés után kinyújtjuk ujjnyi vastagra, és közepes nagyságú pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Tojásfehérjével a tetejét megkenjük,
    sajttal megszórjuk.

    A tepsiben még egy keveset pihentetjük, és forró sütőbe tesszük, pirosra sütjük.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin