Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Káposztás rétes fetával és mazsolával

75 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • 50 dkg lila káposzta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 ek olaj
  • 1 db alma
  • 4 dl almalé
  • 5 dkg mazsola
  • bors
  • 1/2 tk őrölt szegfűszeg
  • 1/2 tk őrölt kömény
  • 1 tk étkezési keményítő
  • 25 dkg konyhakész rétestészta
  • 6 dkg dióbél
  • 20 dkg feta sajt
  • 10 dkg vaj
  • 20 dkg natúr joghurt
  • 1 tk currypor

Elkészítés

  1. Eltávolítjuk a káposzta külső leveleit és a torzsáját, majd felcsíkozzuk a zöldséget. A hagymát megtisztítjuk, finomravágjuk, és megpirítjuk a felforrósított olajon a káposztával együtt.Hozzáadjuk a meghámozott, kimagozott, felkockázott almát, az almalét, a megmosott, lecsepegtetett mazsolát, azután egy kevés sóval, borssal és az őrölt fűszerekkelízesítjük. 15 percigpároljuk a keveréket, majd besűrítjük a kevés vízzel simára kevert étkezési keményítővel. Végül lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
  2. A tésztát kitekerjük, és szobahőmérsékleten 10 percig pihentetjük. Száraz serpenyőben megpirítjuk a diót, azután durváravágjuk, és a káposztás keverékbe forgatjuk az elmorzsolt fetával együtt.
  3. Egy nedves és egy száraz konyharuhátteszünk egymásra.A tésztalapokat megkenjük a megolvasztott vajjal, egymásrarakjuk őket, azután a textíliárahelyezzük.
  4. A káposztás keveréket elosztjuk a tészta egyik hosszanti oldalán, majd innen indulva fetekerjük a konyharuha segítségével. A széleket összenyomkodjuk.A rétest sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, megkenjük a maradék olvasztott vajjal, és a 200 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük. Közben simárakeverjük a joghurtot, a curryt, továbbá egy kevés sót és borsot. Ezzel kínáljuk a felszeletelt rétest.

KÁPOSZTÁS RECEPTEK >>> 

MÉG TÖBB ISTENI RÉTES >>> 

SAJTOS FINOMSÁGOK >>> 

 

 

Lehet köret, de önmagában is megállja a helyét a vacsoraasztalon!

Ezek is érdekelhetnek

Friss