Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Káposztás pogácsa VIII.

default user icon
2.3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • fél deci tejben 2 kiskanál cukorral futtatott 5 dkg élesztő
  • 1 kávéskanál só
  • 2 dl tejföl
  • 25 dkg túró
  • kb. 80 dkg édeskáposzta
  • kevés olaj
  • 1 tojás sárgája

Elkészítés

    A káposztát lereszeljük, besózzuk. 10 perc pihentetés után kicsavarjuk,
    olajon megpirítjuk, ízlés szerint megborsozzuk, kissé cukrozhatjuk is.
    Amíg hűl, a tejet meglangyosítjuk, megfuttatjuk benne az élesztőt a
    cukorral. Míg kel, a lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, közepébe fészket
    készítünk. Beleöntjük a futtatott élesztőt, sót, a tojás sárgáját, a kis
    pohár tejföl t, a túró t, végül a langyosra hűlt káposztát. Összegyúrjuk,
    az így kapott lágy tésztát 1-2 órát huzatmentes helyen kelesztjük,
    majd ujjnyi vastagra nyújtjuk és apróra szaggatjuk. Forró sütőben
    sütjük sütőpapíron. Tetejét megkenhetjük a tojás fehérjével.

    Ez a recept káposzta nélkül, sima pogácsának is finom, napokig puha
    marad. Tehetünk a káposzta helyett tört krumplival kevert szárított
    kaporlevelet bele (zöldes színű, kapros pogácsa).

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek