Elkészítés: A lereszelt káposztát besózzuk, kinyomjuk a levét, majd forró olajon kevés cukorral megpirítjuk. Az élesztőt felfuttatjuk. Ha elkészült, a többi adalékot hozzáadva meggyúrjuk a tésztát, majd pihentetjük, amíg a térfogata duplájára kel. Ezután ujjnyi vastagra nyújtjuk, megkenjük a pirított káposztával és összehajtogatjuk. Negyed órát pihentetjük. Ezután újból ismételjük: nyújtás, hajtogatás, pihentetés. Összesen háromszor ismételjük meg. Az utolsó pihentetés után a tésztát kb. kétujjnyi vastagságúra nyújtjuk. A tetejét késsel berácsozzuk, tojással megkenjük, kiszúrjuk és előmelegített sütőben megsütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre