Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Káposztás pogácsa II.

MME MME
1 1/5
120 perc
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A megtisztított káposztát gyalun vagy egy jó éles késsel vékony laskára felszeljük a torzsájáig. Lábasban kevéske olajon fedő alatt (gyakran kevergetve, mert könnyen odaég) ízlés szerint ízesítve és a borsot nem kispórolva puhára dinszteljük (1 kávéskanál cukrot még így is rakjunk hozzá !). 1 dl tejet meglangyosítunk, elkeverünk benne 1 csapott mokkáskanál cukrot és az 1 egész kocka élesztőt. Csipet liszttel megszórjuk a tetejét, félrerakjuk, míg felfut. Addig a lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd ehhez - a liszt közepében
formázott mélyedésbe - hozzáadjuk az alábbiakat: 2 egész tojás, 1,5 evőkanál só, a felfuttatott élesztő, a fehérbort és a tejfölt folyamatosan adagolva annyit, hogy puha, de mégis összedolgozott tésztát kapjunk.
Lisztezett deszkán fél cm vastagra kinyújtjuk a tésztát, és egyenletesen
rákenjük a káposztát. Összehajtogatjuk a tésztát, és langyos helyen
pihentetjük fél órát. Ismét kinyújtjuk, tetejét éles késsel berácsozzuk, Belisztezett, közepes méretű pogácsaformával kiszaggatjuk, tepsire rakjuk a pogikat. A tetejüket megkenjük egy egész felvert tojással, majd még így is pihentetjük fél órát. Előre melegített sütőben aranysárgára sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss