Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Káposztás pogácsa (hajtogatott)

Hozzávalók

  • 1 fej vöröshagyma (kisebb)
  • 1 fej fehérkáposzta (kisebb)
  • olaj
  • 1 csipet só
  • bors
  • 1 ek barnacukor
  • 3 dkg élesztő
  • 1 dl langyos tej
  • 50 dkg finomliszt
  • 20 dkg vaj
  • 2 db tojás

Elkészítés

    1. A vöröshagymát apróra vágjuk, a káposztát lereszeljük.Pár csepp olajon a hagymát dinsztelni kezdjük. Hozzáadjuk a sót, a tört borsot és a barnacukort.Ha a hagyma szépen karamellizálódott, hozzáadjuk a káposztát és puhára dinszteljük.
    2. Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk.Ha felfutott, összedolgozzuk a liszttel, a vajjal, és a tojással.Lágy tésztát kell kapnunk, ha kell, kis tejjel higítjuk. Addig dagasztjuk, míg elválik az edény falától és szép szálas.Ha kész lefedjük és meleg helyen kelesztjük 20 percig.
    3. Ha megkelt, lisztezett deszkán 1 cm vastagra nyújtjuk.A káposztás töltelék felét egyenletesen eloszlatjuk rajta, majd háromba hajtjuk mindkét irányból és újabb 20 percig kelesztjük.
    4. Ismét kinyújtjuk, a káposzta másik felét eloszlatjuk rajta és újból hajtogatjuk. 20 perc kelesztés után1 cm vastagra nyújtjuk és egy pogácsaszagattó vagy pohár segítségével kiszaggatjuk.
    5. A pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és megkenjük őket tojással.
    6. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a pogácsákat hagyjuk kelni, míg a sütő bemelegszik,  majdszép aranybarnára sütjük.

      Nézd meg az elkészítést videón! >>>

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin