Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Káposztás pirog

default user icon
6 3.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 12 darabhoz:
  • 2 dkg élesztő
  • 2 kávéskanál cukor
  • 50 dkg liszt
  • 2 teáskanál vaj
  • olaj a sütéshez
  • A töltelékhez:
  • 1 kis fej káposzta
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál vaj
  • bors

Elkészítés

    Elkészítés: Az élesztőt 2 dl langyos vízben a cukorral felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, közepébe mélyedést nyomunk, és beleöntjük az élesztőt. Alaposan összegyúrjuk a vajjal, egy csipet sóval, és kb. 30 percig kelesztjük.

    A káposzta külső leveleit lefejtjük, a többit csíkokra vágjuk, leforrázzuk, hideg vízzel leöblítjük. A tojást keményre főzzük, majd hideg vízzel leöblítjük, meghámozzuk, és apróra összevágjuk.

    A töltelékhez a vajat felolvasztjuk, beletesszük a káposztát, és 10-15 percig állandó keveréssel megpároljuk, majd kihűtjük. Hozzáadjuk az apróra vágott kemény tojást, sóval, borssal ízesítjük, és jól összekeverjük.

    A megkelt tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, 12 gombócot formálunk belőle, 5 percig pihentetjük, majd kb. 12 cm átmérőjű lapokra nyújtjuk. A lapok egyik felére 1-1 kanál tölteléket teszünk, a másik felüket ráhajtjuk, azaz félhold alakúra formázzuk. A széleket összenyomkodjuk.

    Az így előkészített pirogokat lisztezett deszkán kb. 30 percig pihentetjük,majd előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.

    Ízlés szerint joghurtot adhatunk mellé.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

evanagyi
Pardon, utananeztem, amit en irtam, az a pelmenyi (lagyjellel az l utan). Elnezest a felrevezetesert, maskor elobb nezzek utana, aztan irjak kommentet, igaz?
evanagyi
En ugy tudom, hogy a pirogot kifozik , mint a gombocot, es tejfollel, vagy mas szosszal kinaljak.
grosovaja48
Minszkben ettem melegen / ezek szerint piraskit- és nem pirogot.Hááát, ha azt írom, felséges volt, az kevés. Azóta is a számban érzem az ízét, és keresem a receptet.
istvan6352
Apirogot sütik sütőben, egy sor tészta, töltelék, tészta. A piráski meg ez amit itt leírtak.
Benzonmadam
Ez nagyon finom kaja, csak éppenséggel nem pirognak, hanem piraskinak hívják, és nem olajban, hanem sütőben sütik. A többi stimmel. Ugyanezt a tésztát meglehet tölteni apróra vágott nyers hagyma, és darájt hús keverékével, szintén sózni, borsozni kell. Ez lesz a husos piraski. És ha áfonyával töltöd akkor áfonyás piraski. :)
ancsa néni
egyszerű de biztosan finom lehet hamarosan kiprobálom

Hasonló Receptek

Magazin