Elkészítés: A káposztát lereszelem, lesózom, és 20 percig állni hagyom.
Fél kiló finomlisztet 4 tojással, sóval, vízzel simára, csomómentesre kikeverek, és állni hagyom 10-20 percet. Ezután forró, zubogó vízbe (amelybe 2-3 kávéskanál sót és 2-3 evőkanál olajat tettem) szaggatom nokedliszaggatóval. Leszűrve összekeverem 2 kanál olajjal . A káposzta levét kicsavarom, hozzáadom az apróra vágott hagymát és fokhagymát. 2 evőkanálnyi olajon megdinsztelem. Amikor megbarnult és puhára párolódott, egy tűzálló tálba rétegelem a nokedlivel. A tetejére ráteszem a tejfölt és a reszelt füstölt sajtot. Negyed óra alatt készre sütöm.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre