Káposztás lepény

default user icon
3 4.3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 24 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 4 evőkanál tejföl
  • 1 fej káposzta
  • bors
  • olaj
  • 1 tojás a kenéshez

Elkészítés

    Elkészítés: A káposztát lereszeljük, megsózzuk. Egy serpenyőben olajon megsütjük, megpirítjuk. Borssal és - ha kell még - sóval ízesítjük.

    Egy tálba tesszük a lisztet, a vajat, a tojásokat és a tejfölt, majd az egészet alaposan összedolgozzuk. Cipót formálunk a tésztából, majd kinyújtjuk. Téglalapokat vágunk ki. A téglalapok egyik felére káposztát halmozunk, majd a másik felét ráhajtjuk, széleit összenyomkodjuk, tepsibe tesszük. Egy tojást felverünk és megkenjük vele a tészták tetejét.

    180 fokon aranybarnára sütjük.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Lovranits Miklós 5 évvel ezelőtt
Barátja az erénynek és a káposztás lepénynek... Nagyon finom!
Müller Nikoletta 5 évvel ezelőtt
Nagyon szívesen! :)
Sólyomvári Ágnes 5 évvel ezelőtt
Hát ez valami isteni lehet! A káposztaimádók köszönik!

Hasonló Receptek